DOMESTOS

    Hayatımın tozunu almak istiyorum, bir güzel ıslatmak temiz suyla ve baştan sona temizlemek eskimiş bir tişörtle. Zaman içinde kök salmış, yağlanmış ve başka tozları da üstüne yapıştırmış o iğrenç mikrop yuvası görüntüden kurtulmak istiyorum.

    Gereklileri kenara özenle ayırmalı, gereksiz eşyaları kaldırıp çöpe atmalıyım. Yılların akışını hücrelerinde taşıyanları ayırıp küf mantarına boyun eğenlerden kurtulmalıyım. Çürümüş olanlar, çöp. Eskimişler, çöp. Yararından çok zararı olanlar, çöp. Boşa yer kaplayanlar, çöp. Üzenler, kıranlar, geride bırakanlar; üzülenler, kırılanlar ve geride bırakılanlar: çöp. Kurumuş çiçekler, kokuşmuş yiyecekler, sökülmüş kıyafetler, yırtılmış kitaplar, eski biletler… çöp.

    Bir çiçek filizi, kenarda. Geleneksel yemekler, kenarda. Bol tişörtler, kenarda. Sararmış sayfalar, kenarda. Geleceğin biletleri, kenarda. Yıllanmış şarap, gaz lambası, ilk basım kitaplar, ankesörlü telefon… Mutlu edenler, tamamlayanlar ve şimdiden geçmişe ve geçmişten geleceğe taşıyanlar; zamana meydan okuyan, sağlamlığını değil modasını yitiren ama mutlu eden, gülümseten şeyler: kenarda. 

    Kin, öfke, nefret, acı, hüzün, boyun eğmişlik, kabullenmişlik, terk edilmişlik, ayrılık, stres, sinir, uykusuzluk, baş ağrıları... çöp.

    Sevgi, aşk, neşe, mutluluk, coşku, heyecan, başkaldırı, birleşim, bütünleşim, farklılık, huzur, rahatlık, rüyalar, yumuşaklık,heves, arzu, istek, hareket, renkler... kenarda. 

    Ayrım yapılır, odalar boşaltılır ve temizlik, başlasın! Sil, süpür ve yok et! Kendileri kalmasın, izleri kalmasın, kokuları kalmasın, tozları kalmasın, hafızamda görüntüler… kalmasın. Temizlik. Biçimlendirme. Format atma. Sıfırlama. Kalan sağlar bizimdir, yeniden dekore edelim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gibi

Kokuşmuş Mürekkep

Fetüse Dönüş